RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Hulkenberg: "Misschien wordt WEC mijn toekomst"
Force India rijder Nico Hülkenberg heeft gezegd dat als hij geen competitief zitje kan bemachtigen binnen de F1 hij wel eens definitief de overstap zou kunnen maken naar het WEC bij Porsche.

De Duitser wordt al jaren beschreven als een van de beste rijders, maar dat heeft hem nog niet bij een topteam gebracht in de koninginnenklasse van de autosport. Hülkenberg heeft dit jaar opnieuw een moeilijke wagen en dat zit hem duidelijk dwars:

"Ik heb voorlopig geen contact met andere teams binnen de F1, dus daar zitten we op een dood spoor. Porsche kan wel eens een beter thuis voor mij worden in de toekomst. Ik probeer nog steeds mijn carrière voorwaarts te krijgen. Ik wil dus races en kampioenschappen winnen, wat binnen de F1 met het seizoen minder en minder waarschijnlijk lijkt te worden."

Voor het verdere verloop van dit jaar heeft de Duitser bij Force India geen hoge verwachtingen, nu Force India de lancering van hun B-spec wagen heeft uitgesteld tot Oostenrijk:

"Het is geen makkelijke situatie op dit moment. Ik denk dat we de komende twee maanden tot in Oostenrijk geen rol van betekenis kunnen spelen. Maar we hebben iets om naartoe te werken met die nieuwe wagen en dat houdt me scherp", besloot de Duitser.

Hülkenberg zal dit jaar reeds zijn debuut maken in het WEC. Hij zal de manche in Spa meerijden en bovendien neemt hij ook deel aan de 24 uren van Le Mans bij Porsche.
[22 april 2015 - 11:50] Mats de Jong
VORIG: Hamilton grijpt zijn tweede zege op rij in Bahrein      VOLGEND: Red Bull: "We hebben minstens acht motoren nodig"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact