RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Williams boekte monsterverlies in 2014
Williams Martini Racing heeft afgelopen jaar een verlies geleden van maar liefst 47,6 miljoen euro, dat blijkt uit hun jaarverslag dat maandag werd ingediend. Het Britse team boekte vorig jaar nog een winst van 16,7 miljoen euro en dus is deze achteruitgang op zijn minst verontrustend te noemen.

Maar waarnemend teambaas Claire Williams zegt dat het team op schema zit en dat het verlies was ingecalculeerd nadat ze in 2013 helemaal overnieuw zijn begonnen met een nieuw beleid:

"Dit verlies was te verwachten en is een rechtstreeks gevolg van onze bewuste acties in 2013. We hebben op het einde van dat jaar heel veel geïnvesteerd in nieuw personeel, waaronder technisch directeur Pat Symonds en natuurlijk onze piloot Felipe Massa. Ook de ontwikkeling van de nieuwe hybride motoren heeft zijn hap in het budget gedaan, alsook het afkopen van enkele contracten van personeel waarmee we niet meer op één lijn zaten."

Williams laat ook duidelijk verstaan dat de cijfers voor volgend jaar en de jaren daarop weer positief zullen zijn:

"We zitten nu dus met een kater van wat er twee jaar geleden gebeurde, maar we mogen niet vergeten dat we vorig seizoen een topjaar kenden en dat het prijzengeld van 2014 pas dit jaar wordt uitgekeerd. We staan er dus echt niet slecht voor. Onze investeringen werpen zijn vruchten af en we zullen blijven innoveren om onze toekomst te verzekeren als een competitief team binnen de F1."
[28 april 2015 - 08:20] Mats de Jong
VORIG: Arrivabene: "Wagen ontworpen voor Kimi"      VOLGEND: Seizoen 2016 pas van start in april
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact