RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Seizoen 2016 pas van start in april
In 2016 zal voor het eerst sinds 1988 het Formule 1 seizoen niet van start gaan in maart. De GP van AustraliŽ blijft het openingsweekend organiseren, maar dit zal nu plaatsvinden van 1 tot en met 3 april, met de GP van China als tweede grote prijs de week erop. De FIA verklaart dat de beslissing is genomen om het seizoen korter te maken, maar dus wel zwaarder beladen aangezien november nog steeds de slotmaand zal zijn. In Melbourne werd de race al ťťn keer eerder in april gereden, in 2006, toen AustraliŽ de derde grote prijs van het seizoen organiseerde.

De vernieuwde kalender zorgt ervoor dat het seizoen pas aanvat na Pasen. Net zoals in BelgiŽ vindt er in AustraliŽ net voor die periode een winteruur/zomeruur verandering plaats en daardoor zal het een pak eerder donker zijn in Melbourne. De race zal dus vroeger op de dag worden georganiseerd.

Andrew Westacott, CEO van de Australische Grand Prix Organisatie, ziet alvast geen probleem in de latere seizoensstart:

"Het is fantastisch dat Melbourne opnieuw de start van het seizoen voor zijn rekening neemt. De laatste twintig jaar staan we hier zelfs synoniem voor en we kijken ernaar uit om iedereen opnieuw welkom te heten in onze prachtige stad. De nieuwe datum zorgt ervoor dat de race vroeger op de dag van start zal gaan en de fans mogen dezelfde actie op en naast de baan verwachten als de vorige jaren tijdens de vier dagen."
[29 april 2015 - 08:18] Mats de Jong
VORIG: Williams boekte monsterverlies in 2014      VOLGEND: McLaren: "Monaco wordt onze eerste echte kans"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact