RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Sauber komt pas na de zomerpauze met grote update
Sauber gaat enkele moeilijke races tegemoet. Terwijl de meeste teams hun wagens verder updaten, moeten de Sauber-rijders het met hun huidige bolide stellen tot na de zomerstop. Zo wordt het ongetwijfeld moeilijk om ondertussen punten te blijven scoren.

Tot nu toe doet Sauber het erg goed met een huidige vijfde plek in het constructeurskampioenschap. In Monaco eindigde Felipe Nasr nog op een negende positie. Deze resultaten staan in fel contrast met vorig seizoen, waar het team voor het eerst sinds z'n bestaan er niet in slaagde om punten te scoren.

"De vijfde plek vasthouden, zal moeilijk zijn. We weten dat de andere teams meer middelen hebben, maar we moeten onze eigen weg gaan," geeft teambaas Monisha Kaltenborn toe. "We werken aan een grote update. We praten niet over een andere specificatie van onze wagen, maar wel over een groot nieuw pakket. En dat pakket komt er pas als we weten dat het degelijk zal werken. Zoals het er nu uitziet, zal dat achter de zomerpauze zijn."

Ook Nasr beseft dat er moeilijke races voor de deur staan tot de grote update er komt: "Ik heb vernomen dat we wachten op grote updates na de pauze en dan zullen we een serieuze verbetering zien op vlak van het bodywork en de downforce."

"Ik ben ervan overtuigd dat dat onze prestaties zal verbeteren, maar ondertussen gaan we moeilijke races tegemoet. Het zal niet simpel zijn om in de top tien te raken,"
aldus de Braziliaan.
[02 juni 2015 - 20:48] Rutger Vanhee
VORIG: Manor strikt nieuw technisch personeel met o.a. Bob Bell      VOLGEND: Honda en Ferrari met betere motor naar Canada
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact