RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Honda en Ferrari met betere motor naar Canada
Ferrari en Honda hebben er voor gekozen om enkele tokens te gebruiken om hun motor te verbeteren voor komend weekend. Dit jaar kunnen de teams zelf kiezen wanneer ze cruciale aanpassingen doorvoeren aan de motor. Ferrari, Honda en Mercedes komen zo op gelijke hoogte te staan wat betreft het beschikbaar aantal tokens. De drie teams hebben nog zeven tokens over. Renault gebruikte nog geen enkele token en heeft er dus nog twaalf over. Zij lieten al weten dat ze de updates vooral ter voorbereiding van komend seizoen zullen doorvoeren.

Het is geen toeval dat Honda en Ferrari nu hun motor updaten. Met Canada, gevolgd door Oostenrijk en Groot-BrittanniŽ, komen er enkele races aan waar een krachtige motor een voordeel is. Honda-baas Yasuhisa Arai geeft alvast toe dat dat de drijfveer was om nu enkele tokens te gebruiken: "Canada is een circuit waar het om vermogen draait, dus hebben we meer kracht nodig. Ook de serieuze remzones zorgen ervoor dat de energierecuperatie tevens belangrijk is."

Ferrari wilde nog niet bevestigen dat de vernieuwde motor al beschikbaar zal zijn in Canada. Het is mogelijk dat het team de nodige tijd neemt om alles degelijk te ontwikkelen en dan in Oostenrijk met een krachtigere versie op de proppen komt.
[02 juni 2015 - 20:57] Rutger Vanhee
VORIG: Sauber komt pas na de zomerpauze met grote update      VOLGEND: Bourdais: "F1 heeft elk circuit geruÔneerd"
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact