RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Honda en Ferrari met betere motor naar Canada
Ferrari en Honda hebben er voor gekozen om enkele tokens te gebruiken om hun motor te verbeteren voor komend weekend. Dit jaar kunnen de teams zelf kiezen wanneer ze cruciale aanpassingen doorvoeren aan de motor. Ferrari, Honda en Mercedes komen zo op gelijke hoogte te staan wat betreft het beschikbaar aantal tokens. De drie teams hebben nog zeven tokens over. Renault gebruikte nog geen enkele token en heeft er dus nog twaalf over. Zij lieten al weten dat ze de updates vooral ter voorbereiding van komend seizoen zullen doorvoeren.

Het is geen toeval dat Honda en Ferrari nu hun motor updaten. Met Canada, gevolgd door Oostenrijk en Groot-BrittanniŽ, komen er enkele races aan waar een krachtige motor een voordeel is. Honda-baas Yasuhisa Arai geeft alvast toe dat dat de drijfveer was om nu enkele tokens te gebruiken: "Canada is een circuit waar het om vermogen draait, dus hebben we meer kracht nodig. Ook de serieuze remzones zorgen ervoor dat de energierecuperatie tevens belangrijk is."

Ferrari wilde nog niet bevestigen dat de vernieuwde motor al beschikbaar zal zijn in Canada. Het is mogelijk dat het team de nodige tijd neemt om alles degelijk te ontwikkelen en dan in Oostenrijk met een krachtigere versie op de proppen komt.
[02 juni 2015 - 20:57] Rutger Vanhee
VORIG: Sauber komt pas na de zomerpauze met grote update      VOLGEND: Bourdais: "F1 heeft elk circuit geruÔneerd"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact