RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Hulkenberg wint 24 uren Le Mans met Porsche
Force India rijder Nico Hülkenberg heeft in zijn debuut de 24 uren van Le Mans gewonnen. De Duitser haalde het in zijn Porsche 919 Hybride #19 samen met de Nieuw-Zeelander Earl Bamber en de Brit Nick Tandy. Porsche had nog meer redenen tot vieren dankzij een tweede plaats voor de #17 met Timo Bernhard, Mark Webber en Brendon Hartley. Als derde eindigde Audi #7 bestuurd door Marcel Fässler, André Lotterer en Benoît Tréluyer.

Porsche domineerde de kwalificatie maar tijdens de race bleek het gevecht een stuk closer te worden. De Audi's namen bij de start het initiatief en begonnen de Porsche's aan te vallen. De verschillen bleven beperkt, maar Porsche had het net wat beter voor elkaar met hun wagens en konden ook nog eens lange stints rijden. Bij Audi maakten ze het zichzelf vaak moeilijk met o.a. Loïc Duval in de #8 die een slow down zone (vergelijkbaar met virtual safety car in F1) niet opmerkte en heel zijn voortrein aan flarden reed. Wonderbaarlijk genoeg kon de Audi verder en was deze snel gerepareerd in de pits. De Audi #8 werd zelfs nog vierde.

Bij Porsche maakten ze weinig fouten en de wagen bleek zeer betrouwbaar te zijn. Enkel de #18 kende problemen met het Hybride systeem waardoor het team uiteindelijk terugviel naar plaats vijf.

Voor Toyota was het een race om snel te vergeten. Jarenlang zijn zij het enige team geweest dat Audi kon uitdagen, maar de Japanse auto's waren dit jaar veel te traag om de winnaars te kunnen bedreigen. De best geklasseerde Toyota, de #2, eindigde uiteindelijk als zesde met maar liefst acht ronden achterstand.

In de LM P2 klasse kon het team van KCMG (Oreca-Nissan) vieren. de #47 domineerde de race en leidde van start tot finish in zijn klasse. Grote man binnen het team was Richard Bradley, die voor de eerste keer deelnam aan de race van het jaar. In de GTE Pro klasse ging Corvette #64 aan de haal met de zege en in de GTE Am won SMP Racing #72 in hun Ferrari.

Door het instant succes van Hülkenberg op de grootste endurance race van het jaar is het maar de vraag of de Duitser nog geïnteresseerd is om volgend jaar nog F1 te rijden. Hülkenberg liet immers al vallen dat wanneer hij geen competitief zitje kan bemachtigen voor volgend jaar wel eens definitief de overstap zou kunnen maken naar Porsche en het WEC. Afwachten dus welke invloed deze zege zal hebben op zijn verdere carrière.
[14 juni 2015 - 15:47] Mats de Jong
VORIG: Honda wil gaan leveren aan tweede team      VOLGEND: Hulkenberg: "Overwinning in Le Mans bewijst mijn talent"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact