RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Imola staat klaar om Monza te vervangen
Imola is onderhandelingen gestart met F1 baas Bernie Ecclestone in een poging om de Italiaanse Grand Prix te redden. De overeenkomst met Monza loopt volgend jaar af en door problemen met het financiŽle plaatje lijkt een vernieuwing van het contract met de dag onwaarschijnlijker.

Het is de burgemeester van Imola, Daniele Manca, die op maandag met Ecclestone samenzat in Londen om de mogelijkheid van een terugkeer van de F1 op zijn circuit te bespreken. Imola heeft geen F1 GP meer georganiseerd sinds de editie van 2006, waarna het circuit voornamelijk wegens veiligheidsredenen van de kalender werd geschrapt. Sindsdien heeft het circuit wel een aantal maatregelen ondergaan.

De onderhandelingen met Monza lopen al een hele tijd stroef. Er is nog geen uitgewerkt financieel plan en Ecclestone heeft duidelijk laten blijken dat Monza evenveel zal moeten betalen als de andere Europese circuits om ook na volgend jaar nog de Italiaanse GP te organiseren. De (Italiaanse) fans hebben al heel wat kritiek geuit op het mogelijk verdwijnen van Monza en daarom biedt Imola nu hun eigen oplossing om de Italiaanse GP te redden.

Stefano Manara, een van de organisatoren te Imola, had het volgende te vertellen:

"We wilden Ecclestone tonen hoe welwillend Imola is om opnieuw gastheer te zijn voor de Formule 1, maar ook dat we ons werk willen doen om de GP van ItaliŽ te behouden. We hebben ons plan om het circuit opnieuw te gebruiken voorgesteld, met een overzicht van de investeringen die we hebben gemaakt en wat we plannen te doen in de komende jaren met onze infrastructuur."

De kandidatuur van Imola om op korte termijn opnieuw een F1 race te organiseren is verrassend te noemen aangezien het circuit het laatste decennium nooit in de buurt gekomen is van een nieuwe deal met de F1. Maar Manca beweert dat Ecclestone heel open stond voor een terugkeer naar Imola in 2017:

"Bernie vertelde ons dat hij nooit Imola wilde verlaten en dat hij een speciale band voelde met het circuit omdat destijds Enzo Ferrari zelf hem vroeg om een GP op ons circuit te organiseren. Er zijn enkele problemen die dienen opgelost te worden en een belangrijk aspect is vanzelfsprekend de economie. Maar Ecclestone heeft ons verzekerd dat hij ging bekijken op welke termijn en onder welke condities het mogelijk is om Imola opnieuw binnen de F1 te krijgen. Ons doel blijft 2017."

Monza is een icoon binnen de F1 en vele F1 fans zullen rouwen moest het circuit van de kalender verdwijnen. De mogelijkheid dat Imola in de plaats komt doet allicht wat zalf op de wonde aangezien ook dit circuit een waar icoon is voor de autosport. Het is maar de vraag wat er nu effectief zal gebeuren en of de Italiaanse GP kan gered worden, hetzij op Monza of op Imola.
[16 juni 2015 - 08:24] Mats de Jong
VORIG: Pirelli stelt acht nieuwe bandensamenstellingen voor als oplossing      VOLGEND: GP Oostenrijk: Timing
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact