RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Ecclestone: "F1 keert niet terug naar Frankrijk"
F1 baas Bernie Ecclestone heeft klare taal gesproken op de vraag van Frankrijk om opnieuw een GP in hun land te organiseren. De Brit heeft naar eigen zeggen "geen intentie om een deal te sluiten die de Franse GP terugbrengt."

Vanaf 1950 tot en met 2008 vond de Franse GP nagenoeg elk jaar plaats, maar is sindsdien niet meer georganiseerd. De reden hiervoor is het impopulaire circuit van Magny-Cours, dat de GP organiseerde vanaf 1991, dat in een ge´soleerde buurt lag in Frankrijk.

Ecclestone was duidelijk in zijn standpunt:

"Er is geen enkel goed circuit in Frankrijk om een GP te organiseren. We hebben het land verlaten omdat het daar voor niemand werkte. Ze vonden telkens wel genoeg steun om de race te organiseren, maar niemand was opgewonden om daar te gaan rijden."

De 84-jarige Ecclestone is eigenaar van de Formula One Group en leidt daarom de onderhandelingen met kandidaat organisatoren in verschillende landen. Uiteindelijk is het ook hij die beslist waar er wel of niet gereden wordt. In de plaats van Frankrijk richt de Brit zich meer op Amerika en Afrika:

"Ik zou graag een race willen klaarkrijgen in Zuid-Afrika, dat de globaliteit van de sport alleen maar ten goede kan komen. Er zijn ook nog enkele interessante plaatsen in Amerika. Ik ben teleurgesteld dat we een paar jaar terug geen deal konden sluiten met New Jersey, maar wie weet, ik denk dat dat nu wel mogelijk zal zijn."

De voorlopige kalender voor 2016 zal worden vrijgegeven op het einde van de zomer.
[19 juni 2015 - 07:30] Mats de Jong
VORIG: Record wacht voor Hamilton in Oostenrijk      VOLGEND: Rosberg opent als snelste in Oostenrijkse bergen
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact