RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Ferrari wil contract Bottas bij Williams afkopen
Ferrari heeft een poging gelanceerd om Valtteri Bottas voor volgend seizoen te kunnen contracteren. De Italiaanse renstal zou hierbij niet enkel een bod hebben gedaan bij Bottas zelf, maar ook bij Williams, aangezien de Britse renstal nog een optie heeft in het contract van Bottas om zijn periode bij het team nog een jaar te verlengen. Williams is vastbesloten om Bottas proberen te behouden:

"Het zou zonde zijn als hij het team zou verlaten", stelde technisch directeur Pat Symonds. "Ik weet dat Valtteri zich heel goed voelt binnen ons team en hij maakt er een heel belangrijk deel van uit."

Het Duitse Bild claimt dat Ferrari 4 miljoen euro biedt aan Williams om de jonge Fin vrij te laten van zijn contract, maar waarnemend teambaas Claire Williams vraagt veel meer. Het tegenbod dat Williams vraagt zou om en nabij de 15 miljoen euro liggen, wat in eerste instantie geweigerd werd door Maurizio Arrivabene.

Als er toch een deal zou komen betekent dit allicht het einde van Kimi Raikkonen bij Ferrari en misschien zelfs het einde van zijn carrière. Williams zou dan waarschijnlijk hun focus zetten op Le Mans winnaar Nico Hülkenberg om Bottas te vervangen. Hülkenberg zou voor Ferrari geen optie zijn omdat de Scuderia geen twee Duitse rijders binnen het team wil hebben op hetzelfde moment.
[25 juni 2015 - 08:12] Mats de Jong
VORIG: Rosberg zet Mercedes opnieuw bovenaan op dag 2      VOLGEND: Jordan: "Bernie zou beter opstappen"
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact