RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Ferrari wil contract Bottas bij Williams afkopen
Ferrari heeft een poging gelanceerd om Valtteri Bottas voor volgend seizoen te kunnen contracteren. De Italiaanse renstal zou hierbij niet enkel een bod hebben gedaan bij Bottas zelf, maar ook bij Williams, aangezien de Britse renstal nog een optie heeft in het contract van Bottas om zijn periode bij het team nog een jaar te verlengen. Williams is vastbesloten om Bottas proberen te behouden:

"Het zou zonde zijn als hij het team zou verlaten", stelde technisch directeur Pat Symonds. "Ik weet dat Valtteri zich heel goed voelt binnen ons team en hij maakt er een heel belangrijk deel van uit."

Het Duitse Bild claimt dat Ferrari 4 miljoen euro biedt aan Williams om de jonge Fin vrij te laten van zijn contract, maar waarnemend teambaas Claire Williams vraagt veel meer. Het tegenbod dat Williams vraagt zou om en nabij de 15 miljoen euro liggen, wat in eerste instantie geweigerd werd door Maurizio Arrivabene.

Als er toch een deal zou komen betekent dit allicht het einde van Kimi Raikkonen bij Ferrari en misschien zelfs het einde van zijn carrière. Williams zou dan waarschijnlijk hun focus zetten op Le Mans winnaar Nico Hülkenberg om Bottas te vervangen. Hülkenberg zou voor Ferrari geen optie zijn omdat de Scuderia geen twee Duitse rijders binnen het team wil hebben op hetzelfde moment.
[25 juni 2015 - 08:12] Mats de Jong
VORIG: Rosberg zet Mercedes opnieuw bovenaan op dag 2      VOLGEND: Jordan: "Bernie zou beter opstappen"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact