RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Jordan: "Bernie zou beter opstappen"
Bernie Ecclestone zou volgens BBC anker en oud teambaas Eddie Jordan beter opstappen als F1 baas. Jordan zegt dat de 84-jarige Ecclestone, die sinds 1978 aan het roer zit, beter iemand met een meer radicale aanpak zou toelaten zijn job over te nemen. F1 mede-eigenaren CVC Capital Partners en RSE Ventures, die nauwe banden hebben met investeerders in Qatar, zijn in gesprek om de sport over te nemen.

"Ik denk dat hij fantastisch werk geleverd heeft in al die tijd dat hij aan de top van de sport gestaan heeft. Maar de tijd heeft zijn sporen nagelaten en het is tijd dat hij vertrekt", zegt Jordan. "We moeten het aan de volgende generatie laten om de sport in een betere staat te brengen. Hij moet zichzelf die vraag stellen wanneer het het beste moment is om op te stappen, en volgens mij is dat nu."

RSE Ventures wordt geleid door Stephen Ross, de eigenaar van de Miami Dolphins, een topteam uit de Amerikaanse Football League. Zij zijn van plan om een bod te doen op de 35.5 % aandelen die CVC in bezit heeft en zo controle te krijgen over de F1. Ecclestone zelf kwam de afgelopen twee jaar vooral negatief in het nieuws met diepgaande onderzoeken naar fraudepraktijken binnen zijn commerciŽle organisatie, terwijl het imago van de F1 ook nog op een laag pitje staat op dit moment.

Jordan wil dat laatste dus veranderen door iemand nieuw aan te stellen. Hij voegde nog het volgende toe aan zijn statement:

"De man is een legende. Hij heeft de sport van nergens naar een heel hoog niveau gebracht op alle vlakken, maar hoe je het ook bekijkt, hij is niet onsterfelijk. Hij denkt misschien van wel, maar dat is niet zo. Er moet een tijd komen dat je gaat zeggen 'kijk, ik heb alles gedaan wat ik kon doen'. We hebben een radicaler iemand nodig die de sport door elkaar gaat schudden en bereid is om een aantal basiselementen te herstructureren."
[26 juni 2015 - 08:07] Mats de Jong
VORIG: Ferrari wil contract Bottas bij Williams afkopen      VOLGEND: Verstappen reageert geamuseerd op kritiek Maldonado
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact