RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Slechts twee wintertests in 2016
De Formule 1 heeft Jerez laten vallen als locatie voor een van de drie wintertests. In 2016 zullen bijgevolg enkel de tests nog doorgaan op het circuit van Barcelona en dat slechts twee keer vier dagen. De test op Jerez wordt dus niet vervangen door een andere locatie. De overgang van drie naar twee testweken heeft te maken met kostenbesparing.

De test in februari verdwijnt dus van de kalender en leidt er toe dat de teams nu nog slechts acht testdagen hebben om zich klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Alle teams zijn echter wel met het voorstel akkoord gegaan alsook, toch wel opmerkelijk, het nieuwe Amerikaanse team Haas F1. Aan de andere kant geeft het wel een iets langere winterstop aan de teams.

Deze overgang is ook in overeenstemming met de meer geconcentreerde kalender van volgend seizoen. De GP van AustraliŽ zou nu bijvoorbeeld pas begin april worden gereden en niet meer half maart. Op 1 maart start nu de eerste wintertest in Barcelona en op 15 maart de tweede.

Pirelli zal daarentegen wel veel testwerk verrichten tussen het einde van dit seizoen en de starts van de wintertests volgend seizoen. De bandenleverancier wil immers zijn gamma aan droogweerbanden uitbreiden van vier naar twaalf soorten en zal dus testkilometers nodig hebben.
[29 juni 2015 - 17:47] Mats de Jong
VORIG: Verstappen reageert geamuseerd op kritiek Maldonado      VOLGEND: Kvyat: "De supersnelle bochten, dat is waar het om draait"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact