RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Slechts twee wintertests in 2016
De Formule 1 heeft Jerez laten vallen als locatie voor een van de drie wintertests. In 2016 zullen bijgevolg enkel de tests nog doorgaan op het circuit van Barcelona en dat slechts twee keer vier dagen. De test op Jerez wordt dus niet vervangen door een andere locatie. De overgang van drie naar twee testweken heeft te maken met kostenbesparing.

De test in februari verdwijnt dus van de kalender en leidt er toe dat de teams nu nog slechts acht testdagen hebben om zich klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Alle teams zijn echter wel met het voorstel akkoord gegaan alsook, toch wel opmerkelijk, het nieuwe Amerikaanse team Haas F1. Aan de andere kant geeft het wel een iets langere winterstop aan de teams.

Deze overgang is ook in overeenstemming met de meer geconcentreerde kalender van volgend seizoen. De GP van AustraliŽ zou nu bijvoorbeeld pas begin april worden gereden en niet meer half maart. Op 1 maart start nu de eerste wintertest in Barcelona en op 15 maart de tweede.

Pirelli zal daarentegen wel veel testwerk verrichten tussen het einde van dit seizoen en de starts van de wintertests volgend seizoen. De bandenleverancier wil immers zijn gamma aan droogweerbanden uitbreiden van vier naar twaalf soorten en zal dus testkilometers nodig hebben.
[29 juni 2015 - 17:47] Mats de Jong
VORIG: Verstappen reageert geamuseerd op kritiek Maldonado      VOLGEND: Kvyat: "De supersnelle bochten, dat is waar het om draait"
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact