RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Kvyat: "De supersnelle bochten, dat is waar het om draait"
Daniil Kvyat heeft laten weten dat hij enorm uitkijkt naar de GP van Engeland komend weekend. De Rus noemt het circuit "een van de absolute klassiekers op de kalender" en vindt het een waar genot om er te racen.

De Red Bull rijder vindt de supersnelle bochtencombinaties het meest uitdagende aan Silverstone en dan in het bijzonder de sectie van Copse, Maggotts en Becketts.

"Silverstone is een echte klassieker", verklaarde Kvyat. "Het is een cool circuit: hoge snelheden, ongelooflijk uitdagende lay-out. Het heeft alles wat een F1 circuit zou moeten hebben. Ik geniet echt van het rijden daar. Als je alles goed afgesteld krijgt aan de wagen krijgt je zelfvertrouwen een enorme boost en krijg je een fantastisch gevoel. Die supersnelle bochten is waar het allemaal om draait. Dan pas heb je echt het gevoel dat je een F1 wagen bestuurt. Die flow die je hebt bij het overgaan van Copse naar Maggotts naar Becketts... Onbeschrijfelijk... Heel die sectie gebeurt met slechts één ademhaling."

Kvyat zegt dat het goed voelt voor het hele Red Bull team om dicht bij huis te gaan racen:

"Het is voor mij de eerste keer dat ik voor het team rij op ons thuiscircuit in het VK. Ik kijk er enorm naar uit. Het is een unieke kans voor iedereen van het team, ook de mensen in de fabriek, om samen te genieten van het raceweekend. Dat gaat sowieso een fantastische sfeer geven."
[29 juni 2015 - 18:03] Mats de Jong
VORIG: Slechts twee wintertests in 2016      VOLGEND: Button: "McLaren moet prestaties boven betrouwbaarheid stellen"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact