RSS   -    Meewerken?
   
 
GP BraziliŽ
 Honda eindelijk op 'wintertestniveau'
Honda F1-baas Yusuke Hasegawa heeft toegegeven dat Honda eindelijk het niveau bereikt heeft dat het met zijn motor had willen bereiken tijdens de wintertests, zo'n vijf maanden geleden.

McLaren en Honda kennen al drie jaar een moeilijke relatie omdat er telkens niet-competitieve en onbetrouwbare motoren in de bolide geplaatst werden. Het is nog maar sinds de GP van Hongarije dat McLaren van de laatste plaats geraakt is, dankzij de eerste dubbele puntenfinish van het jaar. Het team staat nu nipt voor Sauber, dat Ferrari-motoren van 2016 gebruikt.

"Uiteraard kan ik moeilijk zeggen dat ik daar tevreden mee ben. We zijn elf races ver dit seizoen en het huidige niveau hadden we eigenlijk al willen bereiken aan het begin van het seizoen. Eindelijk halen we nu de prestaties uit de motor die we in Barcelona hadden moeten halen tijdens de winter", stelt Hasegawa.

"We hadden dus vijf maanden nodig om de motor goed te ontwikkelen en op niveau te krijgen. Op zich mogen we trots zijn dat we in vijf maanden zo'n gat gedicht hebben, maar in de F1 is zoiets veel te lang. Ik ben dus enerzijds opgelucht en anderzijds teleurgesteld", besluit de Honda F1-baas.

Hasegawa gelooft dat het dit seizoen nog Renault kan inhalen op vlak van motorprestaties. Komend jaar moet dan -opnieuw- het jaar van de doorbraak worden.
[10 augustus 2017 - 15:07] Rutger Vanhee
VORIG: Ultimatum voor Bottas      VOLGEND: McLaren stelt september als deadline voor nieuwe motorendeal
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van BraziliŽ bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact