RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 McLaren stelt september als deadline voor nieuwe motorendeal
McLaren race director Eric Boullier heeft gezegd dat het team zijn motorensituatie voor 2018 volledig opgehelderd wil hebben in september, nadat de onzekerheid in verband met de samenwerking met Honda alleen maar toegenomen is de laatste maanden.

McLaren werkt nu ondertussen twee en een half jaar samen met de Japanse constructeur, maar zowel op vlak van snelheid als betrouwbaarheid schiet de motorenbouwer voorlopig tekort. De laatste paar Grand Prix maakte Honda een sprong voorwaarts, maar die is nog steeds onvoldoende om aan te knopen met de top.

McLaren heeft daarop dit seizoen al meerdere constructeurs gecontacteerd over het aanleveren van motoren aan het team voor 2018, maar ving telkens bot, vooral bij Mercedes en Ferrari. Enkel Renault laat de deur op een kleine kier staan, maar iets concreets werd nog niet ontwikkeld.

Boullier heeft nu onthuld dat McLaren zijn motorenplannen voor 2018 in september wil finaliseren.

"Technisch gezien kan je van motorbouwer veranderen in twaalf weken tijd, dus in theorie kan dat nog tot drie maanden voor de start van het seizoen. Maar we willen niet dat alles snel moet gebeuren, maar wel grondig, daarom stellen we september als deadline."

Deze stelling maakt dat een overeenkomst met een andere constructeur nog onwaarschijnlijker wordt. Onderhandelingen sleepten nu al maanden aan, dus waarom zou het nu wel vlot verlopen? Meer dan waarschijnlijk gaat McLaren dus door moeten gaan met Honda. Ondanks de recente positieve ontwikkelingen bij de Japanse constructeur is baas Yusuke Hasegawa verre van tevreden met wat zijn team levert.

"Dit is het derde jaar dat we opnieuw actief zijn en de bedoeling was dat we nu aan de top zouden staan. Dat is ons helemaal niet gelukt en daarom ben ik enorm teleurgesteld in wat wij hebben gedaan in die periode. Het maakt ons wel gemotiveerder om nog beter ons best te doen. We zijn bezig met een nieuwe grote update die binnenkort beschikbaar zal zijn."
[14 augustus 2017 - 15:06] Andy Lloyd
VORIG: Honda eindelijk op 'wintertestniveau'      VOLGEND: Horner: "Verstappen zal niet naar een ander team gaan"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact