RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Singapore
 Horner: "Verstappen zal niet naar een ander team gaan"
Red Bull-teambaas Christian Horner is van mening dat Max Verstappen niet zal proberen om Red Bull te verlaten om te kunnen verhuizen naar Mercedes of Ferrari. De Nederlander heeft nog een contract met het Oostenrijkse team tot in 2019, maar wordt al sinds zijn periode in de F3 gelinkt aan Mercedes, en meer recent ook aan Ferrari.

Destijds moest het management van Verstappen kiezen uit een aanbod van Mercedes of Red Bull. Omdat het junior programma van Red Bull hem minstens één jaar vroeger in de F1 ging krijgen, werd daarvoor geopteerd.

Verstappen kent echter een frustrerend jaar omdat zijn RB13 al veel betrouwbaarheidsproblemen vertoond heeft. Red Bull blijkt dit seizoen ook niet echt in staat te zijn om Mercedes en Ferrari op reguliere basis uit te dagen. Dat doet uiteraard de geruchtenmolen oplaaien, maar volgens Horner is er geen gevaar dat onze noorderbuur zijn team zou verlaten.

"Hij ziet ook wel waarmee we bezig zijn. Hij is net als elke jongeman ongeduldig, maar wel objectief genoeg om te weten dat er goede zaken in de pijplijn zitten. Ook dit jaar, zodra we de problemen met correlatie tussen de windtunnel en de realiteit rechtgezet hadden, zien we een grote vooruitgang."

"Ik denk dus niet dat hij uitkijkt om te veranderen van team. En het heeft nog geen zin om te praten over een contract na 2019, want wat op papier moet gezet worden, moet de verlangens van beide partijen behelzen. Op dit ogenblik is het zinloos om over de verre toekomst te spreken, het is eerst aan ons om hem een competitieve wagen te geven. Ik ben ervan overtuigd dat als we daarin slagen, Max liefst van al bij ons wil blijven",
aldus Horner.

Verstappen staat momenteel zesde in het kampioenschap en wist dit seizoen nog maar één keer op het podium te finishen. De Nederlander heeft ook een achterstand van vijftig punten op zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.
[17 augustus 2017 - 14:54] Rutger Vanhee
VORIG: McLaren stelt september als deadline voor nieuwe motorendeal      VOLGEND: Ericsson wil snel een competitieve wagen
 Zoeken: In:
Hamilton pakt zege in Singapore na start gehuld in chaos  
Lewis Hamilton heeft onverwacht de GP van Singapore gewonnen. De Brit profiteerde optimaal van een gigantische startcrash waarbij...
Lees meer
Vettel overtuigend op pole in Singapore  
Sebastian Vettel heeft de pole positie behaald voor de Grote Prijs van Singapore. De Duitser toonde zich ruim...
Lees meer
Verstappen houdt Vettel af in VT3, Vandoorne vijfde  
Max Verstappen heeft de snelste tijd in de derde vrije training op zijn naam geschreven. De Nederlander was...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact