RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Brazilië
 Horner: "Verstappen zal niet naar een ander team gaan"
Red Bull-teambaas Christian Horner is van mening dat Max Verstappen niet zal proberen om Red Bull te verlaten om te kunnen verhuizen naar Mercedes of Ferrari. De Nederlander heeft nog een contract met het Oostenrijkse team tot in 2019, maar wordt al sinds zijn periode in de F3 gelinkt aan Mercedes, en meer recent ook aan Ferrari.

Destijds moest het management van Verstappen kiezen uit een aanbod van Mercedes of Red Bull. Omdat het junior programma van Red Bull hem minstens één jaar vroeger in de F1 ging krijgen, werd daarvoor geopteerd.

Verstappen kent echter een frustrerend jaar omdat zijn RB13 al veel betrouwbaarheidsproblemen vertoond heeft. Red Bull blijkt dit seizoen ook niet echt in staat te zijn om Mercedes en Ferrari op reguliere basis uit te dagen. Dat doet uiteraard de geruchtenmolen oplaaien, maar volgens Horner is er geen gevaar dat onze noorderbuur zijn team zou verlaten.

"Hij ziet ook wel waarmee we bezig zijn. Hij is net als elke jongeman ongeduldig, maar wel objectief genoeg om te weten dat er goede zaken in de pijplijn zitten. Ook dit jaar, zodra we de problemen met correlatie tussen de windtunnel en de realiteit rechtgezet hadden, zien we een grote vooruitgang."

"Ik denk dus niet dat hij uitkijkt om te veranderen van team. En het heeft nog geen zin om te praten over een contract na 2019, want wat op papier moet gezet worden, moet de verlangens van beide partijen behelzen. Op dit ogenblik is het zinloos om over de verre toekomst te spreken, het is eerst aan ons om hem een competitieve wagen te geven. Ik ben ervan overtuigd dat als we daarin slagen, Max liefst van al bij ons wil blijven",
aldus Horner.

Verstappen staat momenteel zesde in het kampioenschap en wist dit seizoen nog maar één keer op het podium te finishen. De Nederlander heeft ook een achterstand van vijftig punten op zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.
[17 augustus 2017 - 14:54] Rutger Vanhee
VORIG: McLaren stelt september als deadline voor nieuwe motorendeal      VOLGEND: Ericsson wil snel een competitieve wagen
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van Brazilië bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact