RSS   -    Meewerken?
   
 
GP BraziliŽ
 Ericsson wil snel een competitieve wagen
Sauber-rijder Marcus Ericsson wil zo snel mogelijk een meer competitieve wagen om te bewijzen dat hij over voldoende talent beschikt. De Zweed zegt dit omdat zijn toekomst na dit seizoen onzeker is.

Ericsson is bezig aan zijn derde seizoen bij Sauber en zorgt voor veel sponsoring van het team. Dat zal in het verleden ongetwijfeld meegespeeld hebben in het krijgen van een contract, maar nu Sauber nieuwe eigenaars heeft en in de toekomst misschien een junior team van Ferrari zal worden, is het onzeker of de Zweed zal mogen blijven.

Bij Sauber blijven, is sowieso een optie, maar het management van Ericsson is toch in gesprek met verschillende andere teams om te weten te komen wie interesse heeft in de ScandinaviŽr.

"Ik denk dat ik sterk in mijn schoenen sta bij Sauber. Ik ben hier nu toch al enkele jaren, dus dat is een goede omgeving voor mij. Maar ik wil als rijder zo snel mogelijk in een meer competitieve wagen kunnen plaatsnemen", stelt Ericsson.

"Hopelijk kunnen we dit jaar nog verder vooruitgang boeken en sterker worden. Maar ik heb geen contract voor volgend jaar, dus ik weet niet wat er zal gebeuren met mij in de toekomst. Het is moeilijk om te tonen waartoe ik in staat ben aangezien ik me in ťťn van de traagste wagens bevind, en dat eigenlijk al mijn hele F1-carriŤre. Zo is het moeilijk om je potentieel te tonen en de grotere teams te overtuigen van je talent."

"Ik kan alleen maar mijn best doen en hard blijven werken en hopelijk zal ik op een dag kunnen rijden voor een team waar ik in staat zal zijn om echt te vechten voor de overwinningen"
, vervolgt de Zweed.

"Ik heb alvast mijn gewaardeerde teamgenoot (Pascal Wehrlein) geŽvenaard. Als je kijkt naar het verschil in rondetijden tijdens de kwalificatie, dan zal je zien dat het echt close is tussen ons. Hij is heel goed in het neerzetten van een snelle ronde, en daar moet ik nog een klein beetje in verbeteren, maar in de races zijn we echt elkaars evenknie", beweert de Sauber-rijder.

Wehrlein is een junior rijder van Mercedes en is bezig aan zijn eerste seizoen bij Sauber. Hij scoorde op heden alle punten van het team (5) en heeft met een 7-2 ook de bovenhand in de kwalificatiestrijd.
[17 augustus 2017 - 15:15] Rutger Vanhee
VORIG: Horner: "Verstappen zal niet naar een ander team gaan"      VOLGEND: Raikkonen ook in 2018 bij Ferrari
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van BraziliŽ bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact