RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Raikkonen ook in 2018 bij Ferrari
Ferrari heeft zonet bekend gemaakt dat Kimi Raikkonen ook volgend jaar voor het Italiaanse team zal rijden. Zijn contract werd met één jaar verlengd. Het wordt zo het vijfde opeenvolgende seizoen van de Fin bij Ferrari. Hij reed ook al voor hen van 2007 tot en met 2009, waarbij hij in 2007 de wereldtitel behaalde.

Een bevestiging over een contractverlenging van teamgenoot Sebastian Vettel is er nog niet, maar dat lijkt nu slechts een kwestie van tijd te zijn. Ferrari had immers al aangegeven dat ze graag van de diensten van de Duitser blijven gebruik maken. Zeker nu Raikkonen - die op heden 86 punten minder verzameld heeft dan Vettel - bevestigd is, is de kans erg klein dat de line-up bij Ferrari zal wijzigen.

De toekomst van Raikkonen was onzeker nadat Ferrari-baas Sergio Marchionne zich publiekelijk de vraag gesteld had of de Fin nog wel snel en gemotiveerd genoeg was. De recente vorm van de Iceman blijkt echter dat Ferrari vindt dat hij zich opnieuw bewezen heeft. Raikkonen eindigde de laatste twee races op het podium.

Raikkonen zal na volgend seizoen de rijder zijn die het meeste aantal races gereden heeft voor Ferrari, na Michael Schumacher. De Duitser reed er 179 races en Raikkonen heeft er op vandaag al 122. Felipe Massa verscheen 139 keer aan de start in een Ferrari-bolide, maar de Braziliaan zal volgend seizoen dus ingehaald worden door zijn collega.
[22 augustus 2017 - 13:50] Rutger Vanhee
VORIG: Ericsson wil snel een competitieve wagen      VOLGEND: Vandoorne mag ook in 2018 voor McLaren rijden
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact