RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Brazilië
 Raikkonen ook in 2018 bij Ferrari
Ferrari heeft zonet bekend gemaakt dat Kimi Raikkonen ook volgend jaar voor het Italiaanse team zal rijden. Zijn contract werd met één jaar verlengd. Het wordt zo het vijfde opeenvolgende seizoen van de Fin bij Ferrari. Hij reed ook al voor hen van 2007 tot en met 2009, waarbij hij in 2007 de wereldtitel behaalde.

Een bevestiging over een contractverlenging van teamgenoot Sebastian Vettel is er nog niet, maar dat lijkt nu slechts een kwestie van tijd te zijn. Ferrari had immers al aangegeven dat ze graag van de diensten van de Duitser blijven gebruik maken. Zeker nu Raikkonen - die op heden 86 punten minder verzameld heeft dan Vettel - bevestigd is, is de kans erg klein dat de line-up bij Ferrari zal wijzigen.

De toekomst van Raikkonen was onzeker nadat Ferrari-baas Sergio Marchionne zich publiekelijk de vraag gesteld had of de Fin nog wel snel en gemotiveerd genoeg was. De recente vorm van de Iceman blijkt echter dat Ferrari vindt dat hij zich opnieuw bewezen heeft. Raikkonen eindigde de laatste twee races op het podium.

Raikkonen zal na volgend seizoen de rijder zijn die het meeste aantal races gereden heeft voor Ferrari, na Michael Schumacher. De Duitser reed er 179 races en Raikkonen heeft er op vandaag al 122. Felipe Massa verscheen 139 keer aan de start in een Ferrari-bolide, maar de Braziliaan zal volgend seizoen dus ingehaald worden door zijn collega.
[22 augustus 2017 - 13:50] Rutger Vanhee
VORIG: Ericsson wil snel een competitieve wagen      VOLGEND: Vandoorne mag ook in 2018 voor McLaren rijden
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van Brazilië bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact