RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Vandoorne mag ook in 2018 voor McLaren rijden
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal ook in 2018 voor het Britse McLaren rijden, dat heeft het team vandaag bevestigd aan de media.

De 25-jarige West-Vlaming kan zo aan zijn tweede volle seizoen beginnen. Tijdens het begin van het seizoen heeft onze landgenoot het zwaar gehad om zich aan te passen, maar met de ijzersterke prestaties sinds de Grand Prix van Europa kon hij het McLaren management overtuigen. McLaren ziet in Vandoorne een toekomstig wereldkampioen en wil voor een lange tijd met hem verder.

"Wanneer we eind 2016 aankondigden dat Stoffel zou gaan racen voor ons in 2017 was het al meteen de bedoeling dat hij meerdere jaren voor ons zou rijden. Dat plan is niet veranderd, en ik ben dan ook heel blij om hier te bevestigen dat hij ook volgend seizoen voor ons zal racen", verklaarde race director Eric Boullier.

"net zoals alle rookies heeft hij veel zaken moeten leren dit jaar, maar we hebben het volste vertrouwen in hem en hij wordt elke race beter. Fernando als teamgenoot hebben is dan ook niet makkelijk, maar de laatste paar races laat hij zien de evenknie te kunnen zijn, en dat is niet niks. Stoffel gaat zeker grootse dingen doen voor ons in de toekomst."

Eigenaar Zak Brown voegde daar nog wat lovende woorden aan toe:

"In aanvulling op Eric heb ik enkel nog te zeggen dat ik in Stoffel een waar supertalent zie, een toekomstig wereldkampioen zelfs. Dat is ook de reden dat ik vanaf begin af aan al wilde dat hij hier meerdere jaren zou racen. Voordat ik hier vragen ga krijgen over de duur van zijn nieuw contract, dat blijft vertrouwelijk binnen het team. Ik ben gewoon zeker van het feit dat we zijn torenhoog potentieel ten volle kunnen benutten in de toekomst."

Mogelijks heeft Vandoorne dus al een verlenging voor meerdere jaren op zak.

Ook Vandoorne onthaalt de verlenging enthousiast:

"Ik ben blij dat het team deze beslissing gemaakt heeft zodat ik nu voor de volle 100% kan focussen op het rijden zelf. Ik ben dankbaar voor de kans die ik krijg en zal er alles aan doen om altijd op mijn best te presteren. Ik wil mee dit team opnieuw naar de top brengen. Ik heb dit jaar al veel geleerd van Zak, Eric, Jonathan en Fernando, en ook hun wijsheid zal van mij keer op keer een betere piloot maken. Ik bedank iedereen binnen het team voor het vertrouwen."
[23 augustus 2017 - 21:31] Andy Lloyd
VORIG: Raikkonen ook in 2018 bij Ferrari      VOLGEND: GP BelgiŽ: Timing
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact