RSS   -    Meewerken?
   
 
GP BraziliŽ
 Updates bij McLaren, maar gridstraf voor Vandoorne
Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne krijgen een geŁpdatete motor komend weekend voor de GP van BelgiŽ. Honda hoopt dat de update voor iets meer vermogen zal zorgen. De tests in hun fabriek waren alvast veelbelovend.

De updates kunnen geÔnstalleerd worden zonder dat er bepaalde onderdelen moeten vervangen worden die in een gridstraf resulteren, maar toch zal onze landgenoot een gridstraf van 35 plaatsen krijgen. Het was immers al altijd het plan van Honda om hem dit weekend een nieuwe motor te geven. Het team heeft dan besloten om ondertussen alle zes de onderdelen ook te vervangen. Daardoor zal hij wel kunnen profiteren van een iets meer betrouwbare motor, specificatie 3.6 genaamd.

Om te vermijden dat ook Alonso een straf zou krijgen in Spa-Francorchamps, heeft Honda ervoor gekozen om de betrouwbaarheidsupdate niet door te voeren bij zijn motor. De Spanjaard zal dus met de 3.5-versie rijden. Hij krijgt de nieuwste specificatie zodra ook zijn motor moet vervangen worden.

"Zowel Fernando als Stoffel zullen met een geŁpdatete motor kunnen rijden dit weekend. Helaas krijgt Stoffel een gridstraf voor zijn thuisrace, maar het is uiteraard belangrijk voor ons om de updates zo snel mogelijk op de wagen te plaatsen zodra ze klaar zijn", stelt Honda F1-baas Yusuke Hasegawa.

"Het is positief dat we in staat zijn om deze volgende stap zo snel te introduceren en we zullen ook gedurende de rest van het seizoen updates blijven ontwikkelen."


Honda is van plan om updates zo snel mogelijk op de wagens te plaatsen, maar de Japanse constructeur geeft wel toe dat ze dit ook tactisch zullen doen zodat ze geen gridstraffen krijgen tijdens weekends waar ze meer kans maken op punten, zoals bijvoorbeeld Singapore.
[24 augustus 2017 - 22:44] Rutger Vanhee
VORIG: Belgian Grand Prix Spel 2017: Minimaal 250 Euro aan prijzen!      VOLGEND: Raikkonen opent Belgisch weekend als snelste
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van BraziliŽ bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact